Hogy az írás művészete és a gasztronómia milyen közel is áll egymáshoz, azt mi Illyés, Jókai, Krúdy óta nagyon jól tudjuk. Íróink, költőink sokszor tűzték tolluk hegyére lakomáik, ételeik történetét és adtak milliónál is több jelzőt az étkeknek és a falatozás okozta élvezeteknek. Tovább erősítve a szép szó és az ételek közti jó baráti viszonyt, az ételekkel foglalatoskodók vizuális problémáira néhány rímes és mókás sorral szeretnénk rávilágítani és az 123RF kínálatából megoldásokat is tálalni.

Ételfotók az 123RF-en

 

Blogger

Gasztroblogger én vajon, hogyan is legyek,

Ha főzni igen, de fotózni nem tudom ételem?

etel2 

 

Magyar ételek az 123RF-en!

Manapság az önjelölt, „hobbista” és hivatásos gasztrobloggerek korát éljük. Mindenki szeretné megosztani finomabbnál finomabb ételeinek receptjét, elkésztési módját a világháló minden elérőjével. De ha főzni tud is valaki annak még nincs birtokában az ételfotózás csínja-bínja, pláne nem a hozzá szükséges technikai felszerelés! Ha blogunkra legalább az alapanyagokat modern felfogásban elkészített, profi stock fotók formájában tesszük ki, már nagyobb a siker. A remek, magyar nyelvű keresővel az alapanyagok nevét megadva még a konkrét ételre is rátalálhatunk! Félreértés ne essék! Nem attól lesz hiteles egy blog, ha a rajta lévő képek egy, a főzés közben bekoszolódott lencséjű, családi kamerával készültek, hanem attól, hogy valóban hasznos ötletekkel könnyítik meg a háziasszonyok dolgát!

 

Étterem

Fut a pincér, gyors típus, szakácsunk is mesteri séf,

Mit sem ér az egész, ha étlapunkon pixeles a kaja kép.

 

Zöldségek, gyümölcsök, húsok, tenger gyümölcsei

Az éttermekben is hasonló a helyzet. Kevés az a hely, ahol a tulajdonosok megengedhetik maguknak, hogy ételeikről profi fotósok készítsenek felvételek az étlapokra. Gyakorta látni, hogy az elhasználódott menükártyákon árválkodó pár fotó, nem hogy nem hasonlít a pincér által elénk tett étekre, de még a vizuális szépérzék ellen is konkrét merényletnek fogható fel. Az 123RF kínálatából válogatva, a világ minden tájáról találhatnak profi ételfotókat és a szélrózsa minden irányából érkeznek a hangulatos evéssel és alapanyagokkal kapcsolatos felvételek is. Az étterem stílusához illeszkedő vizuális elemekkel (címkék, keretek, hátterek) tarkított étlapról jobban esik a rendelés és barátibbnak tűnnek az ételek melletti árak is!

 

Büfé

Gyorsbüfénkben jól lakhat mind, ki hozzánk sokszor betér,

De csak az illat hívogat, mert a pult fölé telefonnal készült a kép.

  

Laci konyha, hamburgerező, hot-dogos, gyros sütő, lángosos. Az utcán jártunkban millió helyen csábítanak aktuális fogyókúránk megszegésére. Csodálatos illatok csalogatnak, de a feliratok mellett sokszor ugyanaz a 3 típusú, unásig használt, ezer éves reklámkép vonzza, vagyis inkább taszítja a tekintetet. Mivel az 123RF gazdag ételfotó választéka Royality Free, (RF) nem jár külön engedélyeztetéssel, ha a főutcán lévő szendvicses bódéra akkora figyelemfelkeltő sonka, kolbász, uborka képtriót rakunk ki, hogy a szomszéd háztömb 5. emeletéről is látni lehessen. Ételképeink nagy méretben jó néhányuk vektoros verzióban is letölthető. Miért baj az, ha – jó időben – a balatonfüredi kukoricás bódé reklámtábláját Zamárdiból is észre lehet venni?