Amikor korlátlan hozzáféréssel rendelkezünk egy hatalmas fotó adatbázishoz, az nagyon megkönnyíti a az életünket, vagy éppen a munkánkat és ilyenkor az utolsó dolog ami felmerül bennünk az az engedélyeztetés. Nem gyakran gondolkodunk olyasmin, hogy „A standard engedély elegendő egy album borítójához?”vagy, hogy “Milyen engedélyre van szükségem egy plakáthoz?” Ezek néha jelentéktelennek és elhanyagolhatónak tűnő kérdések.

Az igazság az, hogy…

AZ ENGEDÉLYEZTETÉS FONTOS!

Amennyiben ez elkerüli a figyelmét, úgy hosszútávon ez jelentős költséget is jelenthet Önnek. Ezek után már biztosan jobban oda fog figyelni az ilyesmire, nem igaz? Ne aggódjon, Megkíséreljük annyira egyszerűen és kristály tisztán elmagyarázni, amennyire csak lehetséges. Most pedig koncentráljon!

Még ha minden mást el is felejt, erre a 2 engedély típusra mindig emlékezzen:

o   Standard

o   Kiterjesztett

 

Standard Engedély

A standard engedély KIZÁRÓLAG kereskedelmi, hirdetési és személyes használatra alkalmazható. Néhány példa:

o   Egy céges prezentáció miatt szüksége van néhány képre és videóra? Standard

o   Az ügyfelei számára keres néhány látványos fotót egy plakátra vagy magazin hirdetéshez? Standard

o   Egy YouTube videót készít és ezt egészítené ki egy mozgóképpel? Standard

 

Kiterjesztett Engedély

A kiterjesztett engedély valóban az, aminek hangzik – a standard engedély kiterjesztése. Abban az esetben használja ezt az engedély típust, ha VISZONTELADÁS céljából keres tartalmat. Ez bármi lehet: Poszter, Üdvözlőlap, Naptár…ha a kész terméket tovább szeretné értékesíteni, kiterjesztett engedélyre van szüksége.

Néhány példa:

o   Egy 300,000-et meghaladó példányszámú könyvhöz keres borító képet?  Kiterjesztett

o   Egy értékesítésre szánt sütemény csomagolásához keres egy szép grafikát? Kiterjesztett

o   Stock képekből álló naptárat szeretne értékesíteni könyvesboltokban? Kiterjesztett

Rendben, na itt kezd bonyolodni egy picit a történet, de ne aggódjon, vegyen egy mély lélegzetet.

A Kiterjesztett Engedély típusai:

Mint ahogy minden jó dolognak az életben, a Kiterjeszett Engedélynek is HÁROM formája létezik. (Lásd a lenti ábrát) Az is látható, hogy hogyan használhatók a stock tartalmak a leggyakrabban és milyen engedély korlátozások vonatkoznak rájuk.

o   Kizárólag nyomtatott Kiterjeszett – pirossal

o   Kizárólag elektronikus Kiterjeszett – sárgával

o   Átfogó Kiterjesztett – zölddel

Engedélyezésről szóló összefoglaló Táblázat

*Mnden egyes 123RF hozzáféréshez $25,000-os  jogi garanciát biztosítunk.

Az Engedélyezésről szóló összefoglaló Táblázat a következőket mutatja:

o   Egyszerű, a csak nyomtatott, kizárólag offline anyagok – olyan dolgok, amiket a kezünkben is foghatunk 10,000 példányszámig bezárólag.

o   A csak elektronikus azokat az anyagokat jelenti, ami kizárólag online. – pl: egy weboldal fejlesztése, applikáció vagy szoftver stock tartalommal, ami értékesítésre kerül;

o   Az átfogó, a mindent magába tömörítő Engedély, ami online és offline felhasználásra is vonatkozik. Szóval mondjuk ha pólót nyomtatunk saját magunk számára, akkor az Standard de ha eladjuk ezeket a pólókat, az már Kiterjesztett. Érthető?

Mindössze ennyiről van szó! Ugye, hogy nem is volt olyan nehéz? Persze létezik még Sajtó felhasználásra is Engedély de az már egy másik cikk témája lesz.

Tekintse meg árainkat!

Részletesebben szeretné látni? Nézze meg nagyban az Engedélyezésről szóló összefoglaló Táblázatot! Ha Önnek egy személyre szabott, több felhasználós stock engedélyre van szüksége,Keressen minket a hungary@123rf.com email címen!

Munkatársainnk éjjel nappal várják hívását a 06 30 844 0761-es számon!