Kampányaid, kiadványaid, webes felületeid képigénye jelentősen megnőtt, de a rájuk fordítható kiadásokat szeretnéd csökkenteni. Az 123RF 5 + 1 remek ötlettel szeretné biztosítani a minőségi, de megfizetgető vizuális kommunikációdat.

  1. Mérd fel projekted tartalomigényét!

Vedd számításba vállalkozásod minden vizuális tartalomigénnyel bíró részét. Gondolj a közösségimédia felületeidre. Számold ki, hogy hány posztot szeretnél megjelentetni. Weboldalad, landoló oldalaid vizuális megjelenéséhez szükséges képek, videók, animációk darabszámát se felejtsd el. Képek kellenek még az offline megjelenéseidhez is. A szórólapok, brossúrák, plakátok, árajánlatok sem maradhatnak kép nélkül. Érdemes a vállalkozásod minden szegmensében dolgozó kollégáknál külön megfuttatni a kérdést. Az így kikalkulált képszámmal már sokkal jobb alkupozícióba helyezheted magad egy tartalomvásárlás során.

  • 2. Határozd meg, hogy milyen méretű és milyen felbontású anyagokra van szükséged

Érdemes előre megtervezni, hogy képeid, grafikáid hol kerülnek megjelenítésre. Az online felületeken történő közléshez elegendőek a kisebb felbontású kreatívok, de például az üzleted dekorálására használtakhoz már csak a legélesebb és legnagyobb felbontású képek lesznek megfelelőek. A technikai paramétereket a tartalmak adatlapjain megtalálod. Amennyiben ezek az adatok neked nem mondanak semmit, ne szégyellj szakemberhez fordulni az információval. Sőt már a megjelenéseid tervezésénél érdemes megkérni a tördelőt, nyomdászt, webdesignert, hogy adja meg az egyes kreatív anyagok minimum méretigényeit. A hatékony és minőségi vizuális kommunikáció tartalmi szempontjai mellett a minőség is elsőszámú tényező. Látogatód, vásárlóid, megrendelőid legjobb felbontású és legmodernebb eszközeire kell tervezned.

  • 3. Készíts pontos időbeosztást a képek, videók letöltési időszakára

Kreatív tartalmaid elkészítését lépésről lépésre kell eltervezned. Fontos, hogy meghatározásra kerüljenek az elérni kívánt céljaid, a megszólítani kívánt közönség és a megjelenési felület. Delegálj külön időszakot a vizuális tartalmak kiválasztására és ezt különítsd el a konkrét letöltésektől. A fotóügynökségeknél jelentősen alacsonyabb áron kaphatóak a rövid letöltési időszakkal bíró csomagok, előfizetések. Sokat spórolhatsz, ha vásárlásra már csak akkor adod a fejed, ha már pontosan tudod, hogy mit szeretnél élesben felhasználni. Az utolsópillanatos kapkodás itt sem célravezető! Ha mégis kifutnál az időből, vagy az időhiány miatt, számodra hasznosíthatatlan képet szereztél volna be, élj az 123RF által biztosított díjmentes csere garanciával!

  • 4. Tájékozódj a különböző letöltési konstrukciókról

Az 123RF a hazánkban elérhető fotóügynökségi oldalak közül az egyik legnagyobb konstrukcióválasztékkal segít abban, hogy egy képpel se kelljen többet megvásárolnod, mint amennyire valóban szükséged van és hogy ne ragadj be olyan csomagokba, amik kevesebb anyagot biztosítanak számodra, mint amennyit fel szeretnél használni. E mellet 24 órás ügyfélszolgálatunk képes teljesen egyedi, projektre szabott csomagok készítésére is. Vásárlás előtt mindig próbáld meg a legmegfelelőbb konstrukciót kiválasztani és ha van bármi, ami számodra nem ideális, kérdezz rá, hogy megváltoztatható, testre szabható e! Ne feledd, hogy az ügynökség célja, hogy te jó minőségű és jogtiszta tartalmakat használj, a számodra legjobb feltételek mellett!

Egy kis 123RF matek: Szükséged van 10 nagy felbontású képre, vagy vektorra.

Hogyan vásárolhatod meg?

  1. Kredites megoldásban: 10 XXL-es kép, vagy grafika 100 kredit = 114,45 USD
  2. Előfizetésben: 1 hónap 10 kép/ hónap = 23 USD
  3. Képcsomagban: 42 USD
  • 5. Találd meg a megfelelő ingyenes és fizetős adatbázisokat

A professzionális vizuális tartalmak felhasználásáról akkor sem kell lemondanod, ha jelenleg még nincs elegendő anyagi forrásod a megvásárlásukhoz. Az 123RF ismét felszabadított egy kollekciót, aminek a letöltését és használatát ingyenesen megteheted. Az ingyenes képek és vektoros grafikák eltöltéséhez, a fizetős tartalmakéhoz hasonló licenc igazolást és technikai és jogi segítségnyújtást vehetsz igénybe. Ezzel elkerülhető a bizonytalan forrásból származó tartalmak használata, amikhez nem jár jogi és technikai asszisztencia. Az ingyenes tartalmak minden esetben egy szűk kollekció darabjai és jellegükből adódóan feltételezhető, hogy sűrűn használt elemekről van szó. Megfelelőek lehetnek, kisebb illusztrációk, esetleg kreatívok részegységeinek létrehozásához. Nagyobb jelentőségű, ikonikusabb megjelenésekhez érdemes a kevésbé elhasznált, friss, ámde fizetős tartalmakat használni. Ezek költségvonzata sem jelentős. Egy jól megválasztott 123RF konstrukció keretein belül akár egy dollár alatt is beszerezhetünk egy jó minőségű, jogtiszta képet, amit korlátlan ideig, földrajzi megkötések nélkül használhatunk.

+1 Kérj ingyenes konzultációt az 123RF 24 órás hazai ügyfélszolgálatától

Az 123RF mindig nagy hangsúlyt fektetett az edukációra és a folyamatos rendelkezésreállásra. Meglévő és leendő ügyfeleink számára alkalmasint örömmel tartunk a tartalom felhasználással és jogosítással kapcsolatos belső előadásokat és vállalunk egyéni, vagy csoportos oktatást.

Ha bármiben a segítségedre lehetünk, fordulj hozzánk bizalommal! Hívj minket a 06-30-844-07-61-es telefonszámon, vagy írj a hungary@123rf.com címünkre, hogy segíthessünk az ésszerű, szabályos és költséghatékony tartalom felhasználásban.