A fotók, videók és egyéb tartalmak megosztására számos platform létezik az online térben, és fájlküldő megoldásból is válogathatnak a felhasználók, egy magyar startup azonban a két dolgot ötvözte kiválóan. A Onepage.space-t a Hiventures Magvető befektetési programja is felkarolta. A platformon  regisztráció nélkül is bárki küldhet akár 2 GB-os fájlokat. Mi azonban többet adunk:  GLIX felhasználóként egy egyszerű regisztrációt követően az 1 hónapos prémium verziót ingyen kapod, és ha tetszik a szolgáltatás, 50% kedvezményt kapsz 3 hónapon át. Ezzel akár 10 GB-os fájt küldhetsz egyszerre és 50 GB tárhellyel gazdálkodhatsz, és persze egy csomó remek funkció segít a munkádban.

Fájküldő vagy képmegosztó?

Onepage.Space abban tűnik ki más fájlmegosztó platformok közül, hogy a professzionális felhasználók számára készült, így alapvetően fájlküldő szolgáltatásként működik, de mindehhez egy képmegosztó felületét is adja – csak hogy a legfontosabbat emeljük ki. A szolgáltatást az különbözteti meg az eddig ismert megoldásoktól, hogy a két funkciót elegyítve egy sokkal jobb eszközt kapunk, aminek végső soron sokkal hatékonyabb munkavégzés lesz az eredménye.

Az “ingyenes” képmegosztók ugyan egyszerűen használhatók, de nem a profik számára fejlesztik, a felhasználási feltételeiben ráadásul az apróbetűs rész gyakran megengedi a platform számára, hogy a feltöltött alkotásainkat felhasználja saját marketing céljaira. Ez egyrészt ütközhet a szerző érdekeivel, másrészt a kontroll kicsúszik a kezünkből, ez pedig a profik számára nem elfogadható. Természetesen a Onepage ilyet nem kér.

A fájlküldő platformok jellemzően nem válogatósak, szinte bármilyen fájlformátummal elboldogulnak, de ahhoz, hogy ezeket a fájlokat meg tudjuk nyitni a letöltést követően, gyakran olyan programok kellenek, ami nem biztos, hogy éppen a rendelkezésünkre állnak. Ha például egy olyan nyers képfájlt kapunk, aminek a megnyitásához speciális képszerkesztő program  kell, csak bonyolult konverziós segédprogramok és műveletek, vagy a nagy méretű szoftver letöltése és telepítése révén fogjuk tudni megnézni. Ezzel szemben a Onepage ilyenekkel is elboldogul.

Rengeteg képformátummal elboldogul

Megér egy próbát – akár otthon, akár az irodában dolgozol

A fájlküldést tekintve ma mindenkinek vannak bevált módszerei a Drive-tól a Wetransferig,de mindenki látja ezeknek a korlátait – pláne, ha munkája miatt több alkalmazást is kénytelen használni párhuzamosan. Ezért érdemes feladnunk a megszokott – sokszor kényelmetlen, vagy korlátos – megoldásainkat egy jobb, az igényeinkhez talán jobban igazodó platformért. Néhány megfontolandó érv a Onepage.Space mellett:

  • Szinte minden fájl formátummal elboldogul;
  • A megosztott fáljlokhoz nézőképet társít, vagyis egyből nézhető az állomány;
  • Nem számít, hogy mobilról, számítógépről vagy táblagépről használjuk, hiszen mindent a böngészőben csinálunk és nézünk;
  • Készíthetünk egyedi megjelenésű galériákat, saját brand alatt oszthatjuk meg a fájlokat;
  • A küldött anyag kommentelhető egyetlen kattintással, amire válasz is érkezhet – így egyszerűsödik a  kommunikáció;
  • megjeleníti a PSD, RAW (szinte az összes kameragyártó nyers fotó formátumát), TIFF, PNG, JPEG, AI és EPS, PDF kiterjesztésű állományokat, de 5 percnél nem hosszabb videó fájlokat is megnézhetünk.

Akik biztosan jól járnak vele

A szolgáltatás bárki számára ingyenesen hozzáférhető, így az átlag felhasználók számára is rendkívül hasznos akár csak egyszerű fájküldésre. Az szinte bizonyos, hogy a kreatív iparban dolgozók lelkesedni fognak a Onepage platformért – legyen szó fotós vagy videós szakemberekről, a reklámiparban dolgozókról vagy marketingesekről. Ha tehát cél az, hogy  egyszerűbben hozzunk létre és osszunk meg képgalériát, PDF, PSD vagy akár Adobe Illustrator fájlokat, akkor a Onepage a jó választás, hiszen egy webböngésző kell csak hozzá – igy természetesen a mobil és tablet felhasználók számára is könnyen kezelhető, megtekinthető vagy letölthető a megosztott állomány.

 Bácsi Róbert fotográfus díjnyertes galériája a Onepage.space oldalon (kattintásra nyílik)
Bácsi Róbert fotográfus díjnyertes galériája a Onepage.space oldalon (kattintásra nyílik)

Alakítsd ízlésednek, vagy a brandnek megfelelően

A rugalmas testreszabás egy olyan plusz funkció, amivel akár egy saját  – például egy portfóliót bemutató – oldalt hozhatunk létre pár kattintással.Hiszen a Onespace-ben feltölthetjük a logónkat, létrehozhatunk egyedi fejlécet és egyedire szabhatjuk a szöveges tartalmak betűtípusát és színét. Az elkészült galériát pedig tárolhatjuk igény szerint ameddig akarjuk, könnyen hozzáférünk,  a megosztás is csak pár kattintás. Ha akarjuk, akár jelszóval is le tudjuk védeni tartalmainkat, így tényleg csak az fér hozzá, akinek megadjuk a jogosultságot. A kommentelés pedig egy olyan segítség, amivel egyben tudhatjuk az anyaggal kapcsolatos kéréseket, kérdéseket – nincs szükség körülményes levélváltásokra, hogy megtudjuk, ki mit gondol a megosztott tartalomról.

Ingyenes  vs. prémium

A Onepage ingyenes verziójának használatához még regisztráció sem kell, így is teljes értékű fájlküldő szolgáltatást kapunk. Természetesen kisebb a maximális fájlméret, ami egyszerre küldhető (2 GB) és a fájt a címzettek mindössze 2 hétig érik el, a saját tárhely pedig nem jár hozzá. Mit ad ehhez képest a Onepage prémium? Egy gyors regisztrációt követően havi tíz euróba kerül – pontosabban kerülne, mert a havi előfizetéses prémium csomag nyújtotta lehetőségeket a koronavírus-járvány ideje alatt ingyen használhatjuk. Ebben a csomagban megkapjuk:

• a nagy méretű – akár 10 gigabájtos – fájlok küldésének és fogadásának lehetőségét;

• az előnézeti képek nagy felbontású megjelenítését;

• 50 gigabájtnyi tárhelyet;

• a saját képmegosztó oldalunk testreszabási lehetőségét;

• a jelszavas védelmet és a kommentelést.

123RF felhasználóként most plusz kedvezmény és még több tárhely

Ne kapkodd el, van egy hónapod, hogy kipróbáld a prémiumot és dönts. Amennyiben megtetszett a szolgáltatás, 123RF felhasználóként most extra kedvezményre is jogosult vagy. A 3 hónapos előfizetéshez ráadásul nem csak 50% kedvezményt kapsz (30 EUR helyett 15 EUR), hanem extra tárhelyet is tartalmaz (50 GB helyett 125 GB!). Ehhez elég mindössze a kuponkódot használnod:

Save50123RF

Ha szeretnéd igénybe venni a kedvezményt, ide kattintva mutatjuk meg lépésről-lépésre, mit tegyél.

Kérdésed van? Lépj velünk kapcsolatba telefonon a +36 30 844 0761 számon, vagy küldj e-mailt a hungary@123rf.com címre.