2015. 12. 14.

Így készült az 123RF-es mézeskalács

Az 123RF Hungary csapataként idén decemberben is összedugtuk a fejünket és azon tanakodtunk vajon mivel is lephetnénk meg ügyfeleinket? Milyen céges-, de mégis személyes ajándékkal véshetnénk be magunkat ünnepi emlékezetükbe?

Nem kellett sokáig várni, jött az „isteni szikra”, ha karácsony, akkor mézeskalács! Döntésre jutott a kis csapat. Idén magunk sütötte mézeskaláccsal édesítjük vásárlásba belefáradt klienseink életét.

„Alkalomhoz a forma”, alakítottuk át a régi szlogent. Cégünk nem túl bonyolult, de annál inkább felismerhető logójába álmodtuk a karácsonyi finomságokat.

Azonban az 123RF logót –nagy sajnálatunkra- még nem forgalmazza az ajándékipar süteménykiszúró formájában. Ismét beindult az ötletgyár. A vajas doboz, az alumínium lemez és az egyszerű karton is alapanyag ötletként merült fel, míg nem hosszas netböngészés után megtaláltuk, egy kézműves oldalon Németi Lászlót (a későbbiekben: Mester) aki remekbeszabott és egyben tartós formát készített, álmaink megvalósításához. A Mester munkája alapos volt és gyors. Az elkészült kiszúrót még irodánkhoz is szállította.

Kézbe véve már tudtuk, hogy ezzel a célszerszámmal felvértezve esélyünk sincs a hibázásra!

A fő hozzávalóknál maradva, felmerült a kalács nevében is ékeskedő méz, amihez szintén a legprofibb forrásból szerettünk volna hozzájutni. Sokrétű KKV ismeretségünk révén azonnal adódott, hogy a beszállítónk nem lehet más, csak a Bakony Nektár.

Telefonos egyeztetés után, a betyárok járta vidékről, lóhalálában érkezett hozzánk a nektár.

A további hozzávalók összeírásában Judit kolléganőnk instrukcióit követtük és becsületes férfiak módjára – jó pár dolgot elfelejtve – bevásároltunk. A díszítőelemek beszerzésekor már az első próbasütés meg is történt, de több élelmiszerüzlet módszeres felforgatása után, minden készen állt a nagy mű elkészítésére.

A tészta elkészítését a Hajnal és Kardos család összes tradicionális receptjét betéve ismerő Judit kolléganőnkre bíztuk, aki a számlázás és adminisztráció megszervezése mellet ebben is jeleskedett. Az előző este összegyúrt mézédes, fűszeres tészta egy éjszakán át várta jobb sorsát a hűtőben.

Reggel, „munkakezdésre” érkeztünk Budaörsre, ahol is cégünk telephelyének tárgyalójában láttunk neki a kemény feladatnak.

Jól összeszokott csapatként, egymás erősségeit és gyengéit jól ismerve azonnal le lettek osztva a feladatok.

A dermedt tészta átgyúrása, kinyújtása és a Mester által elkészített szaggatóval történő formázása, az ügyfélszolgálat vezetőjeként kedvességéről megismert Viktor feladata lett. Személye konyhai gyakorlottsága és a csapat többi tagjához mért fizikai erőben mérhető fölénye okán tökéletes választásnak bizonyult. Alaposságában találhattunk ugyan kivetni valót, mivel a tészta vastagság tekintetében nem feltétlenül a következetesség jellemezte munkáját.

A házigazdaként funkcionáló Péter kollégánk a jelenlévő gyermeksereg koordinálásával, időközbeni anyagbeszerzésre tett áldozatos kísérleteivel szerzett elismerni való érdemeket a közös sütésben. Nem kis könnyebbséget jelentettek az alkotó folyamatban aktívan résztvevő gyermekei, akiknek ezúton is köszönettel – és jelentős mennyiségű édességgel- tartozunk. Mindemellett az események professzionális képi rögzítéséért is felelős Péter a konyha minden eszközét, a siker érdekben latba vetette, hogy mézeskalácsaink minőségi alapanyagai kárba ne vesszenek.

Az elfogyni nem akaró tésztahalmok alá Judit hozta a tepsiket és felügyelte a sütési idő pontos betartását. Neki köszönhető, hogy csak egy adag mézeskalács vált az átlagosnál sötétebb tónusúvá.

A kisült mézesek díszítésének komoly és felelősségteljes munkafolyamata a marketing és PR területen jeleskedő András kollégánk irányítás alatt vált gördülékennyé. A színek és formák meghatározása után az írókázásban és mázazásban a Judit, Adél, Péter, Andriska és András alkotta dekor  team a világ „mézeskalács trendjeinek” és a céges colornak megfelelő színekben pompázó süteményeket készített.

Kellemes napunk eredményességét bizonyítva most sok ügyfelünk tarthatja kezében munkánk mézédes gyümölcsét. Reméljük finom gondolatokkal tehetjük vele szebbé az ünnepeket!

Ezzel hálálva meg belénk fektetett bizalmukat és csapatmunkával bizonyítva, hogy erre még sok ünnep- és hétköznapon igyekszünk rászolgálni!

Kellemes Ünnepeket kíván az 123RF Hungary csapata!