2015. 06. 15.

A hatékony képkeresés lényege nem az, hogy megtaláljuk a keresett fotót, hanem, hogy ne találjunk olyan tartalmat, amire nincs szükségünk!

A fotóügynökségek képdömpingjének köszönhetően egyre nehezebb rátalálni a keresett digitális tartalomra. Az 123RF 40 milliós választékával, napi 35 ezres feltöltési számával, olyan vizuális tartalom rengetegbe visz el minket, ahonnan elég nehéz megtalálni azt az egy képet, videót, vektoros grafiákát, amire igazán szükségünk van. Az általánosabb témákban keresgélve gyakorta érezhetjük, hogy mindenütt ugyanazt a 10 képet találjuk!

Mi a megoldás?

Használjuk a fotóügynökségi oldalak kereső segédleteit! Szűkítsük a találatokat!

Hol is találhatunk ilyen szűkítési lehetőségeket?

1. A kereső mező oldalán legördíthető menüben:

Itt kiválaszthatjuk, hogy az általunk beírt kulcsszó alapján, melyik kategóriában keressen a rendszer.

 

2. A találati lista elrendezési sorrendjét módosíthatjuk:

Az elrendezés lehet „Véletlenszerű”, „Változatos” (minden kategóriából, időszakból vegyesen) „Új” (ilyenkor a legfrissebb feltöltéseket veszi előre a rendszer), vagy „népszerűség” szerinti. (ennél a legtöbbször letöltött tartalmakat rakja előre a kereső) Tehát itt igényeink szerint figyelhetünk az aktuális trendekre, a frissességre, vagy a változatosságra.

 

3. Használhatjuk a nézőképek alatt található (két kis négyzettel jelölt) „hasonló képek keresése” funkciót is:

A kép alatti (két kis négyzet) ikonra kattintva, a rendszer a kép kulcsszavaiból összesítve hoz fel számunkra 4 oldalnyi találatot.

 

4. A találati lista bal oldalán kattintható kritériumok szerint tovább szűkíthetjük a találatokat:

 

További érdekes és hasznos ötletekért  és egyéb segítségért hívja a nap 24 órájában, a hét minden napján élő 06-30-844-07-61-es telefonszámunkat, ahol magyar nyelvű tájékoztatást kaphat munkatársunktól!